18 Kasım 2011

Winterzeit / Kis zamani


Gecen gün alisverise gittigimde cay aliyim bu soguk kis günlerinde cay icirek icimi isitiyim dedim. Teekanne'nin bir sürü cay cesidi vardi fakat ben Kis zamanina uygun olsun diyerek Winterzeit cayini aldim. Kutuyu ilk olarak kokladim tabi, vazgecemedigim huyum :) Kutunun üstünde gösterildigi gibi elma, portakal ve Spekulatius aromali. Spekulatius Almanyada kis zamani yani Noelin yaklastigi Kasim ayinin baslarinda marketlerdeki yerini aliyo. Bu bisküvi bizim Türkiyede yedigimiz Burcak bisküvisinden azcik daha farkli diyebilirim. Sonuc olarak hemen eve gittigimde kendime bir incan sicacik cay yaptim tabi, kokusu ve tadi harika. Birde keyifle camin kenarina oturup disariyi izlemek.. kisin yapilmasi gereken zevklerden biride bu olsa gerek..


Cikolata asla ve asla vazgecemeyecegim seylerin en basinda yer aliyor denilebilir. Bu yeni cikan Oreo'lu Milkayi görünce hemen kaptim ve denemeliyim dedim. :) Oreo yine Türkiyede yedigimiz Negro gibi bisküvi..

Bu Metal kutuyu görünce kahve pedlerimi buna koymaliyim diyerek kaptim :)

2 yorum:

What's Next dedi ki...

oreolu milka türkiyeye de gelsin, lütfeen :)

PinkBerry dedi ki...

What's Next; Pek sanmiyorum gibi ama bellide olmaz :) Mesela belki Metro marketlerinde bulabilirsin cünkü oraya genelde yurt disindan ürünler geliyo.